Deze zangvogel behoort tot de piepers en kwikstaarten en is een wintergast in het Zwin Natuur Reservaat.

De Oeverpieper (Anthus petrosus) is wat donkerder in vergelijking met de Graspieper. Ze hebben donkere poten en grijze buitenste (geen witte) staartveren. De roep 'zieeet' is wat lang gerekt en niet zo kort, repetitief zoals bij Graspieper.

Ze leven van ongewervelden die ze vinden aan de oevers van kreekjes in Schorre aan de kust. Broeden doen ze oa. aan rotskusten in Scandinaviƫ.

FR: Pipit maritime