Halve eeuw vogels kijken

Halve eeuw vogels kijken

Voor zo ver ik me kan herinneren kijk ik al heel m'n leven naar vogels. We woonden vroeger in een rijhuis in het centrum van Knokke, het dorp genoemd. We hadden een kleine tuin en daar keek ik naar mussen, mezen, lijsters, duiven, ... en wat nog in de tuin te zien was.

Met een kleine verrekijker en eenvoudig vogelboekje deed ik m'n ding en zo werd m'n tuin steeds groter en leerde ik heel wat vogels herkennen.

Ik hou van spontane ontmoetingen, dus als ik op pad ben te voet of met de fiets, geconfronteerd worden met een leuke ontmoeting. Dus niet specifiek gaan kijken omdat op een bepaalde plaats iets bijzonders te zien is.

Ondertussen heb ik z'n 320 verschillende soorten ontmoet en ik ben nog steeds in blijde verwachting want er zijn nog heel wat vogels die ik niet heb gezien.

Uiteraard kijk ik ook naar andere dieren en planten en blijf ik verwonderd en bewonderend kijken naar onze natuur.