Vogels kijken in de Schelde delta

Vogels kijken in de Schelde delta

Wie naar vogels kijkt moet zeker eens op stap in de delta van de Schelde.

De vroegere eilanden zijn na de storm van 1953 nu allemaal verbonden met stevige dijken en stormvloedkeringen. Gelukkig is ook  tijdens die grote 'Deltawerken' steeds aandacht geweest voor de natuur. Zo  zijn er heel wat mooie plaatsen waar je heel veel vogels kunt bekijken.

Plaatsen als het Veerse meer, Nationaal Park Oosterschelde, Grevelingen en de Haringvliet, met de vele natuurgebieden aan de oevers, zijn een 'must' om eens te bezoeken. Bij gunstige wind zijn er vanop de dijken en dammen (Brouwersdam) heel wat zee- en trekvogels te zien. Niet alleen vogels, heel de Delta is rijk aan fauna en flora. Een overzichtelijke kaart vind je hier.

In de winter zijn er heel wat arctische ganzen te zien samen met eenden, steltlopers, ... en heel wat stootvogels. In de lente en zomer is het broedplaats voor Sternen, Meeuwen, Steltlopers, Zangvogels, Lepelaars, Zeearend, ... en groeien er heel wat speciale planten. Uiteraard is het tijdens de trek een stop- en rustplaats voor duizenden vogels. Er leven ook zeehonden en Bruinvissen in het gebied.

Wie weet gaan we wel eens samen op pad.