Overwinterende Wulpen hebben een vaste slaapplaats, ook in het Zwin komen ze dagelijks tegen de avond die plaats opzoeken om te overnachten.

De Wulp ( Numenius arquata) is onze grootste steltloper. De vrouwtjes zijn wat groter dan de mannetjes en ze hebben ook een langere snavel. Ze meten 57 cm met een vleugelbreedte van 106 mm en wegen ongeveer 1 kg. Ze leven voornamelijk van ongewervelden die ze met de snavel uit de grond halen. Je kan Wulpen overdag zien in het Zwin waar ze voornamelijk op het slik foerageren. Er zitten ook heel wat vogels in de nabije kleyne Vlakte of polders. Allen vliegen ze bij valavond naar hun slaapplaats.

Samen met Nathalie, Hendrik en Kurt proberen we elke winter de Wulpen te tellen die komen slapen in het Zwin.

Hierbij onze telling, we telden op verschillende plaatsen op de dijk om een zo goed mogelijk overzicht te hebben van het Zwin. Hendrik stond aan de geul. 110 ex. Kurt stond aan restaurant 'Zilt en Zout' 217 ex. Nathalie stond aan het Hazegras 151 ex. Ik stond aan het kijkcentrum in het Zwin 20 ex. Totaal: 498 ex.

FR: Courlis cendré
EN: European Curlew
DE: Grosser Brachvogel